Pleun

“Hoi! Ik ben Pleun. Een 30-jarige enthousiaste creatieveling met gemiddeld zo’n 100 ideeën per dag. Ik woon in Eindhoven met mijn lief, Jan-Willem. Daar heb ik een eigen kantoor en creatieve productieplek. Ik ben opgeleid als leerkracht, maar werk inmiddels 32u per week in de marketing en communicatie plus lookbook coördinatie voor Yarn and Colors. In februari 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik Studio Woord en Draad gestart. 

Over mij
Ik ben opgegroeid in een gezin waar altijd tijd en ruimte is gemaakt voor het verzinnen, onderzoeken en uitvoeren van de meest uiteenlopende creatieve uitspattingen. Mijn beide ouders zijn altijd bezig met dingen maken. Mijn vader is fotograaf en hierdoor heb ik de liefde voor grafische vormgeving en mooie fotografie meegekregen. Daarnaast is mijn vader het toonbeeld van twee rechterhanden hebben. Hij maakt en bedenkt de meest prachtige dingen. Het meeste productiewerk wordt gedaan in de studio van mijn vader, daar heb ik de beschikking tot heel veel gave apparaten zoals een lasercutter. Mijn vader helpt me enorm in het ontwerpen en het testen van al mijn ideeën.

Mijn moeder is een fervent handwerkster en kan enorm mooi haken, breien en naaien. Haar grote liefde is echter quilten, waar ze ook les in geeft. Daarnaast heb ik een oudere zus en ben ik enthousiaste tante van mijn nichtje Sam en neefje Vik. Met mijn zus struin ik graag de kringloopwinkels af en ik maak graag gebruik van haar creatieve inzicht voor Studio Woord&Draad.

Studio Woord en Draad is ontstaan door mijn liefde voor haken én voor de Nederlandse taal. Daarnaast is het een creatieve uitlaatklep waarvoor ik mooie foto’s kan maken, leuke content kan schrijven en gave dingen kan ontwerpen en inkopen voor in mijn webshop. 

Wat doet Studio Woord&Draad?
Studio Woord en Draad houdt zich bezig met alles rondom het geschreven woord en de creatieve uitspattingen met draad. In eerste instantie werkte ik veel samen met buitenlandse designers om patronen voor heel hakend Nederland toegankelijk te maken. Inmiddels heb ik daar niet zoveel tijd meer voor, hoewel ik het nog steeds heel graag doe. 

Daarnaast ontwerp ik vertaal- en omzetschema’s, maak ik mijn eigen patronen én deel ik verschillende templates. Daarop kun je bijvoorbeeld je gebruikte garen opschrijven, je projecten noteren en je patronen ontwerpen. Deze templates kun je gratis downloaden op mijn site. 

Als laatst – en dit is misschien wel hetgeen waardoor jij mij gevonden hebt – geef ik toe aan mijn verzameldrang. Dit is veruit het grootste deel van mijn werkzaamheden voor Studio Woord en Draad. Deze verzameldrang zorgt ervoor dat ik altijd op zoek ben naar mooie dingen om te personaliseren en om met jullie te delen. De gepersonaliseerde en zelfontworpen items vind je terug in mijn webshop. Denk dan aan gepersonaliseerde haaknaalden en gepersonaliseerde schaartjes. Ik ontwerp en bedenk unieke items voor makers op zowel haak, brei of ander handwerkgebied. 

Ben je benieuwd naar mij of naar Studio Woord en Draad? Ik ben erg actief op Instagram en probeer dagelijks posts te plaatsen en interactie te hebben met anderen. Dat maakt me zo ontzettend blij. Zie ik je daar? 

Back To Top