Pleun

 

 

 

 

“Hoi! Ik ben Pleun. Een 29-jarige enthousiaste creatieveling met gemiddeld zo’n 100 ideeën per dag. Ik heb recentelijk een huis gekocht in Eindhoven, samen met mijn lief. Daar heb ik inmiddels een eigen kantoor en creatieve productieplek. Ik ben opgeleid als leerkracht, maar werk inmiddels 32u per week in de marketing en communicatie voor Yarn and Colors. In februari 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik Studio Woord en Draad gestart. 

Over mij
Ik ben opgegroeid in een gezin waar altijd tijd en ruimte is gemaakt voor het verzinnen, onderzoeken en uitvoeren van de meest uiteenlopende creatieve uitspattingen. Mijn beide ouders zijn altijd bezig met dingen maken. Mijn vader is fotograaf en hierdoor heb ik de liefde voor grafische vormgeving en mooie fotografie meegekregen. Daarnaast is mijn vader het toonbeeld van twee rechterhanden hebben. Hij maakt en bedenkt de meest prachtige dingen. Het meeste productiewerk wordt gedaan in de studio van mijn vader, daar heb ik de beschikking tot heel veel gave apparaten zoals een lasercutter. Mijn vader helpt me enorm in het ontwerpen en het testen van al mijn ideeën.

Mijn moeder is een fervent handwerkster en kan enorm mooi haken, breien en naaien. Haar grote liefde is echter quilten, waar ze ook les in geeft. Daarnaast heb ik een oudere zus en ben ik enthousiaste tante van mijn nichtje Sam en is daar nog een baby op komst. Met mijn zus struin ik graag de kringloopwinkels af en ik maak graag gebruik van haar creatieve inzicht voor Studio Woord&Draad.

Studio Woord&Draad is ontstaan door mijn liefde voor haken én voor de Nederlandse taal. Daarnaast is het een creatieve uitlaatklep waarvoor ik mooie foto’s kan maken, leuke content kan schrijven en gave dingen kan ontwerpen en inkopen voor in mijn webshop. 

Wat doet Studio Woord&Draad?
Studio Woord&Draad houdt zich bezig met alles rondom het geschreven woord en de creatieve uitspattingen met draad. Ik werk samen met buitenlandse designers om patronen voor heel hakend Nederland toegankelijk te maken. Daarnaast werk ik ook samen met Nederlandse designers om hun patronen om te zetten naar het Engels of Amerikaans.

Ook ontwerp ik vertaal- en omzetschema’s, maak ik mijn eigen patronen én deel ik verschillende templates. Daarop kun je bijvoorbeeld je gebruikte garen opschrijven, je projecten noteren en je patronen ontwerpen. Deze templates kun je gratis downloaden op mijn site. 

Als laatst – en dit is misschien wel hetgeen waardoor jij mij gevonden hebt – geef ik toe aan mijn verzameldrang. Deze verzameldrang zorgt ervoor dat ik altijd op zoek ben naar mooie dingen om te personaliseren en om met jullie te delen. De gepersonaliseerde en zelfontworpen items vind je terug in mijn webshop. Denk dan aan gepersonaliseerde haaknaalden en gepersonaliseerde scharen. Ook koop ik bijzondere spelden, scharen en blikjes in en ontwerp ik sier- en maatmarkeerders. Álles om jouw haakhobby nóg leuker, makkelijker en mooier te maken. 


Ben je benieuwd naar mij of naar Studio Woord&Draad? Ik ben erg actief op Instagram en probeer dagelijks posts te plaatsen en interactie te hebben met anderen. Dat maakt me zo ontzettend blij. Zie ik je daar? 

Back To Top