Templates

Garenkaarten

Toen ik om tips vroeg voor mijn projectblad 2.0 kwam een attente Studio Woord&Draad volger, Margreet, met een heel goed idee. Zij vertelde me dat ze heel graag garenkaartjes zou willen hebben per project om bij te houden welke garen ze gaat combineren. Ze had zelf al ooit geprobeerd iets te maken, maar was toch niet helemaal tevreden. Ik heb even met haar overlegd en besloten om de garenkaartjes te gaan ontwerpen. Toen ze af waren, heeft Margreet ze voor mij getest en gecontroleerd en nu is het eindelijk zover: ze staan online!

Wat heb je nodig om de garenkaarten te gebruiken?

♥ Printer
♥ Lamineerapparaat (of dik papier)
♥ Een cd-marker van 1 mm dik
♥ Een gaatjestang (of een perforator met één gaatje)
♥ Het gewenste garen

Er zijn maar liefst drie varianten in de onderstaande (gratis!) download te vinden. Hieronder beschrijf ik kort wat ze precies inhouden en wat je ermee kunt.

Garenkaart
Deze kaart kun je gebruiken om je garen per merk/soort te rangschikken. Stel, je hebt bijvoorbeeld een hele verzameling Yarn and Colors Musthave – en je wil ze overzichtelijk bij elkaar houden – dan schrijf je de merknaam bovenaan de garenkaart en de kleur naast de bolletjes wol. Aan de zijkant, of in de bolletjes wol maak je een mooi gaatje waaraan je de kleuren kan vastmaken.

Project | Garenkaart – klein
Voor kleine projecten kun je de kleine garenkaart gebruiken. Je kunt per kleur/soort je garen aan de zijkant vastmaken en dan de kleur en de merk- of soortnaam ernaast noteren.

Project | Garenkaart – groot
Werk jij aan een groot project? De project garenkaart is er ook in de grote variant. Dan heb je net wat meer ruimte! Ook hier kun je per kleur/soort je garen aan de zijkant vastmaken en dan de kleur en de merk- of soortnaam ernaast noteren.

 

Klik op het plaatje of klik hier voor het downloaden van de garenkaartjes.

Margreet heeft de garenkaartjes voor mij getest. Superfijn! Zie hier een foto van haar mooie resultaat:


Let op: al mijn templates zijn gratis en voor persoonlijk gebruik. Je mag ze niet zomaar aanpassen of gebruiken voor commerciële doeleinden. Mocht je mijn templates gebruiken en plaatsen op bijvoorbeeld social media, wil je mij er dan bij vermelden? Vind ik leuk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top