haaknaalden omzetten haaknaalden tabellen maten haaknaaldmaten us uk nl
Tabellen en schema's

Haaknaalden tabel | US/UK/NL

Als je een Engels of Amerikaans patroon tegenkomt – en je wil er daadwerkelijk mee aan de slag gaan – zul je met een aantal dingen rekening moeten houden. De terminologie die gebruikt wordt, het garen én het kiezen van de juiste haaknaald. Om ervoor te zorgen dat je een Engels of Amerikaans patroon zonder probleem kunt maken heb ik een aantal handige schema’s en tabellen voor je gemaakt die én mooi én handig zijn. Een combinatie waar ik zelf dol op ben!

Al eerder op mijn site kwam je mijn Vertaalschema en een Garentabel tegen. Hierbij deel ik de nieuwste aanwinst van de Studio Woord&Draad schema en tabellen collectie met jullie: de Haaknaalden tabel!

Je ziet vier kolommen staan, de twee linkse zul je nodig hebben als je een Amerikaans patroon gaat maken. In Amerika gebruiken ze cijfers én letters. De derde kolom gebruik je als je Engelse patronen gaat maken. Zij gebruiken enkel cijfers en gebruiken voor kleine haaknaalden, hoge cijfers. In de laatste kolom tref je onze eigen vertrouwde Nederlandse maten.  

 

 
Printen? Dat kan! Downloaden kan via onderstaande link.
 
 
Als jullie nog een leuk idee hebben om deze serie aan te vullen, laat het me dan weten. Ik ben altijd in voor nieuwe ideetjes!
 
Let op: al mijn templates/tabellen en schema’s zijn gratis en voor persoonlijk gebruik. Je mag ze niet zomaar aanpassen of gebruiken voor commerciële doeleinden. Mocht je ze willen gebruiken en plaatsen op bijvoorbeeld social media, wil je mij er dan bij vermelden? Vind ik leuk!
 

2 thoughts on “Haaknaalden tabel | US/UK/NL

  1. Vind de Nederlandse benamingen onbegrijpelijk, ik haak daarom het liefst met UK patronen . Alleen de nummers/ letters van de haaknaalden wist ik nog niet . Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top