haken review ICE yarns nederland bestellen
Reviews

ICE Yarns bestellen vanuit Turkije via de Wolgeit? Doen!

Ben jij ook gek op wolletjes? De gemiddelde Nederlandse wolwinkel heeft veelal hetzelfde merkenaanbod. An sich prima, maar soms zit jouw kleur / materiaal of soort er nét niet bij. Regelmatig speur ik het internet toch af om nieuwe dingen, merken en soorten te ontdekken. Zo kwam ik ook (via via – op Facebook) terecht bij de Wolgeit Ice Yarns. Een bijzonder concept, waar ik jullie in deze blog graag meer over vertel. Zelf vond ik destijds, behalve op de Facebookgroep, weinig reviews van hoe de ervaringen met deze webshop zijn. Omdat ik erg enthousiast ben heb ik besloten voor jullie het één en ander op een rijtje te zetten, met goedkeuring van Petra Zeeman (de eigenaresse) zelf natuurlijk!

Wolgeit ICE Yarns
De Wolgeit is een online wolwinkel, opgericht door Petra Zeeman, waarin ze uitsluitend Ice Yarns verkoopt. Petra is een dame die zelf in Spanje woont, van origine Nederlandse is en een goede connectie heeft met de fabrikant Ice Yarns in Turkije. De Wolgeit is geen fysieke winkel, maar verkoopt enkel online. Petra heeft zelf ook geen voorraad, ze is ‘slechts’ de contact-/tussenpersoon. Omdat dit een bijzonder concept is, met een geheel eigen werkwijze, ga je Petra leren kennen als een heel erg straight to the point, duidelijke en transparante dame. Om alles voor iedereen zo toegankelijk en duidelijk mogelijk te maken, heeft ze veel documenten in haar Facebookgroep staan, die je eerst moet doorlezen voordat je begrijpt hoe het bestelproces werkt en waarom. Mocht je na het lezen van mijn artikel dus willen bestellen, zorg dat je lid wordt van Petra’s Facebookgroep en lees nogmaals alle documenten door!

Over de website

Als bij Petra wil bestellen, zorg dan dat je allereerst de juiste website hebt. Wil je het even dubbelchecken? Dat kan! Je weet dat je goed zit als het woord ‘Wolgeit’ in de URL (de website) staat.

Eenmaal op de goede website kun je op WOL en GAREN klikken, waardoor je een overzicht ziet van alle garen die er op dat moment in de webshop zijn. Geloof me, dat zijn er een hoop.

Ze worden per categorie gesorteerd (o.a. garens uit één materiaal, winter- en zomergaren, babygaren en uitverkoop), maar je kunt ook zoeken in de zoekbalk door materiaal, haaknaaldgrootte, kleur of naam in te toetsen. Als je meer wil weten over verschillende manieren van zoeken op de site, dan kun je dat terugvinden in het document dat je doorleest en kan downloaden via de Facebookgroep vòòrdat je gaat bestellen.

Het garen wordt niet per bol verkocht, maar per verpakking. Als je bij de prijs kijkt zie je hoeveel bollen er per verpakking zitten en in de eigenschappen lees je hoeveel gram iedere bol is en wat de looplengte is.

De prijs van de wolletjes is ontzettend laag! Dit is zo omdat de verzendkosten vanuit Turkije natuurlijk vrij hoog zijn. Ik doe altijd een grote bestelling en tel het totaal van de wol op met de verzendkosten. Die deel ik dan door het aantal bollen. Je zult zien dat je nog steeds heel erg voordelig uit bent!

Afhankelijk van het gewicht en de verzendwijze zul je twee verzendopties in jouw winkelmandje op de site zien staan: Express en Express Shipping. Express is de snelste verzendwijze. Dit is ong. 3-4 werkdagen binnen Europa na ontvangst van betaling.

Je kunt ook kiezen voor Express shipping. Dan duurt het iets langer, max. 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Ik heb nu meermaals besteld (alleen via Express) en meestal is het er in twee werkdagen. Echt heel erg snel!

Je kunt bij Petra kiezen tussen verschillende betaalwijzes. Je betaalt bij voorkeur via overschrijving. Je rondt de bestelling helemaal af en vervolgens krijg je je factuurnummer. Dan maak je het handmatig van jouw bank naar het rekeningnummer van Petra over (onder vermelding van jouw factuurnummer natuurlijk). Daarna kun je – als je haast hebt, maar ik doe het zelf altijd sowieso voor de zekerheid – een printscreen maken waarin je een betaalbewijs richting Petra kan sturen. Zij kan dan direct jouw bestelling doorzetten naar Turkije. Als je dat niet doet, wacht ze met de bestelling doorzetten tot ze jouw betaling ziet op haar rekening.

Je krijgt vervolgens een ontvangstbevestiging en een aantal dagen later krijg je een e-mail waarop je je bestelling kunt gaan volgen. Dit was in mijn geval van UPS. Je weet dus precies wanneer je bestelling binnen gaat komen! Dan is het alleen nog maar een kwestie van geduldig afwachten… 😉

Over het garen

Ik heb al een aantal bestellingen gedaan bij Petra. Ik moet zeggen dat ik echt verrast ben door de kwaliteit van het garen. De prijs is enorm goed te doen, zelfs met verzendkosten erbij, en ook de beschikbare kleuren en materialen zijn zó goed. Ik ben keer op keer toch weer verbaasd! Organic Baby Cotton, Alara en Baby Antibacterial zijn mijn favorieten. Maar er gaat zeker nog veel meer in mijn winkelmandje verdwijnen 😉 Zelf ben ik erg benieuwd naar Baby Merino. Op de Facebookgroep van Petra zie je regelmatig creaties voorbijkomen met IceYarns. Zo kun je ook lezen wat anderen van het garen vinden. Handig toch?

Hierboven zie je mijn bestellingen. Links zie je Cotton Fine Melange Light Brown (langwerpige bollen) en Organic Baby Cotton Pink (ronde bollen). Rechts zie je Alara Dark Gold (ronde bollen), Organic Baby Cotton Light Kaki (ronde bollen) en Baby Antibacterial Hunter Green (langwerpige grote bollen)

Hopelijk heb ik jullie net zo enthousiast gemaakt als ikzelf ben. Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen met Ice Yarns, als je al eens hebt besteld of als je gaat bestellen. Ik ben in ieder geval heel blij verrast!

Als je nog vragen hebt, lees dan eerst even alle informatie goed door die je terugvindt bij ‘Bestanden’ in de Facebookgroep van Petra. Daar staat alles zo ontzettend duidelijk uitgelegd. Veel shopplezier! 🙂

One thought on “ICE Yarns bestellen vanuit Turkije via de Wolgeit? Doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top