Patronen

Tapestry patroon

Ik ben gΓ©k op patroontjes en printjes. Hoewel mijn liefde voor dierenprint erg groot is, is die voor grafische patroontjes nog vele malen groter. Vooral wanneer het aankomt op dingen voor in huis, stationary en kleding. Normaliter kies ik vrij veilig voor zwart-wit (altijd goed, toch?) maar steeds vaker besluit ik wat meer kleur toe te voegen.

Het onderstaande patroon kwam ik (zo ongeveer) tegen op Pinterest. Het origineel is te vinden op de site All Tapestry Crochet, een geweldige site die je zeker niet mag missen. Ik heb het aangepast omdat zij dit patroon voor een iets andere vorm van Tapestry hebben gebruikt – wat resulteert in een niet kloppend patroon als je de (voor mij) ‘normale’ methodiek gebruikt. Geloof me, ik heb het geprobeerd πŸ˜‰

Ik koos voor drie kleurtjes: wit – roze en donkerblauw. Omdat het een klein etuitje is heb ik 42 steken opgezet en deze tot een ronde gesloten. Als je in rondes werkt (spiraalsgewijs) gaat je patroon ook wat meer diagonaal maar dan werk je wel aan één kant, wat ik persoonlijk het mooist vind bij Tapestry haken.

Ik heb toeren toegevoegd totdat ik het een mooie lengte vond en ik hem goed kon omvouwen en de leren sluiting kon plaatsen. Ik heb in totaliteit ongeveer 45 toeren gehaakt en heb nog twee toeren wit toegevoegd. De andere zijde heb ik dichtgemaakt met naald en draad. Ik voegde een leren sluiting toe die ik scoorde op de Handwerkbeurs in Zwolle. De combinatie van leer en draad/stof vind ik altijd een stoere look geven. Zie hieronder het resultaat!

Niet perfect, maar wel erg leuk. Ik gebruikte haaknaald 3,5 en de volgende keer zou ik toch een maatje kleiner gaan. Je kunt het eerder getoonde telschema gebruiken, mocht je dit Tapestry patroon nou ook te gek vinden. Ook heb ik het hele patroon uitgeschreven. Die kun je downloaden en uitprinten. Vind ik persoonlijk altijd nΓ©t wat handiger.

Wil jij het patroon? Klik dan hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top