Patronen Pleun Vertalingen

Goldenrod Sweater

Een tijd geleden zag ik de Goldenrod Sweater van Eleven handmade en ik was direct verliefd: wát een prachtige trui! Het patroon is gemaakt door Linda Skuja – een designer uit Letland – en heb ik meteen op Etsy in het Engels gekocht. Een Engels patroon houdt sommigen stiekem toch tegen om het te kopen. Zo zonde! Dat is één van de redenen dat ik Studio Woord&Draad heb opgezet. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde Linda een mailtje met de vraag of we een samenwerking konden opzetten.

Inmiddels zijn Linda en ik creatieve partners in crime en heb ik het patroon in het Nederlands mogen vertalen. Zo gaaf! Vandaag is het zo ver: het Nederlandse patroon is te koop in Linda’s Etsy shop. Ik zal ook het Nederlandse support op me nemen, zodat alle mogelijke vragen in het Nederlands kunnen worden gesteld en beantwoord.

Ik ben SUPER enthousiast! Te gek om mijn eerste samenwerking met zo’n inspirerende designer uit Letland te mogen doen. Zoals je kan zien op mijn Instagram is mijn volgende Goldenrod Sweater al weer in de maak – met dit prachtige roze garen. Ook heb ik plannen om een mini-versie voor mijn knappe nichtje te maken.

Ik zal binnenkort een aparte inhoudelijke blogpost over de Goldenrod Sweater maken. Als je het patroon gaat downloaden – of gaat beginnen, laat je het me dan weten? Ik help en volg je graag!

5 thoughts on “Goldenrod Sweater

 1. Hoi Pleun, ik wil je hartelijk bedanken voor het vertalen van het patroon van de Goldenrod Sweater. Ik was al een hele tijd verliefd op de prachtige trui. Maar inderdaad hield het patroon in het Engels mij tegen. Dus super super bedankt!! Ik heb dan ook geen moment getwijfeld en heb ik het patroon direct gekocht. Een vraagje: welk garen adviseer jij? Welk garen heb jij zelf gebruikt?
  Hartelijke groet en alvast bedankt voor je reactie.

  1. Hi Rianne,

   Wat leuk om dit te horen! Dat maakt me superblij want dit is precies de reden waarom ik de samenwerking met Linda ben aangegaan 🙂 Ben heel erg benieuwd naar jouw uiteindelijke Goldenrod Sweater.

   Wat betreft het garen, ik adviseer je om een fijne(re) dunne draad te gebruiken. 50 g moet ongeveer 200 m zijn. Zelf heb ik hem eenmaal gemaakt met de Zeeman Super Soft (lekker budget!) en ben ik hem nu aan het maken met Merino Wol die ik bij een Italiaanse leverancier heb gescoord. Ook qua haaknaald heb ik eerst 4,5 gebruikt, dan krijg je een oversized model. Nu ben ik bezig op naald 4 (wel opzetten met 4,5) en nu wordt het meer een aansluitend model.

   Een aantal anderen die ik ken/sprak hebben het volgende garen gebruikt: Katia Missisipi 3 en Drops Puna (hoewel die een stuk dikker is. Zij heeft hem ook gehaakt op naald 4). Ik denk zelf dat Durable SOQ ook mooi zou zijn, alleen vond ik die wat ‘stug’ en niet lekker zacht. Verder: neem ook eens een kijkje bij Phildar Partner Baby 5.

   Heb je zo genoeg tips? Mocht je er niet uitkomen, schroom niet om het te vragen – ik denk graag met je mee!

   Succes Rianne!
   – Pleun

   1. Dank je Pleun!! Met deze tips kom ik er wel uit. Nu eerst een ander vest afmaken.
    Mijn handen jeuken om te beginnen met de Goldenrod sweater!!!

 2. Hallo, ik zou juist WEL graag het Engelse patroon bekomen, maar kon het nog nergens vinden.
  Kunt u mij op weg helpen? Alvast bedankt – de truien zijn inderdaad prachtig!

  1. Hoi Lilith!

   Ja hoor, die vind je in dezelfde Etsy shop die ik in het artikel gelinkt heb 🙂

   Succes ermee en veel plezier met het maken van de Goldenrod!
   – Pleun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top