garen tabel omzetten garen yarn dk aran lacy superfine sock fingering naar nederlandse termen
Tabellen en schema's Vertalingen

Garentabel | van US/UK naar NL

Als ik een gaaf Engels of Amerikaans patroon vind, maakt mijn hart een sprongetje! Vertalen doe ik graag. Maar, als perfectionist van het eerste uur, loop ik vervolgens altijd tegen hetzelfde probleem aan: het garen.

Ik kom verschillende termen tegen: Lace, Bulky, Fine, Super fine, Sport, DK, Aran, Worsted. Ook staat in Engelse en Amerikaanse patronen alles ook nog eens in yards in plaats van ons eigen vertrouwde metriek stelsel.. Als je zoveel tijd en liefde in een patroon en haakwerk gaat steken wil je niet met het foute garen beginnen. Oftewel: belangrijk om het goede garen te kiezen!

Het garen dat als suggestie wordt gegeven vind je vaak niet in de Nederlandse wolwinkels. Je zult een vervangend garen moeten zoeken. Maar hoe? In Nederland kijken we vooral naar naalddikte, grammen en looplengte.

Daarom heb ik een overzicht gemaakt. De verschillende benamingen die je vaak tegenkomt in Engelse of Amerikaanse patronen vind je hierop terug. Als je vervolgens kijkt naar de looplengte en het haaknaaldnummer, en daar je garen op uitkiest, kán het bijna niet meer mis gaan.

Wil jij hem graag uitprinten? Dat kan! Je kunt de tabel downloaden via onderstaande link!

 

 

 

Let op: al mijn templates/tabellen en schema’s zijn gratis en voor persoonlijk gebruik. Je mag ze niet zomaar aanpassen of gebruiken voor commerciële doeleinden. Mocht je ze willen gebruiken en plaatsen op bijvoorbeeld social media, wil je mij er dan bij vermelden? Vind ik leuk!

 

2 thoughts on “Garentabel | van US/UK naar NL

  1. Hallo Pleun,
    Bij toeval op pinterest jouw site ontdekt
    Super interessant en fijn dat ik veel kan downloaden

    Groet Annie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top